Selena Gomez, actriță și cântareață americană, a declarat în 2015 că suferă de lupus. Diagnosticul pentru afecțiunea autoimună a fost pus în anul 2011, iar boala a schimbat prioritățile vieții vedetei, lăsând uneori cariera pe planul secund. În anul 2013, vedeta a întrerupt chiar un turneu mondial, evoluția bolii ridicând riscul unui atac vascular cerebral, ceea ce a impus un tratament chimioterapic. Din păcate, pauza a fost interpretată și mediatizată de presa tabloidă ca fiind determinată de o cură de dezintoxicare, ceea ce, potrivit declarațiilor ulterioare ale artistei, a afectat-o foarte mult la acea dată1.

selena-gomez
sursa imagine: commons.wikimedia.org / by Joella Marano

Anul acesta, Selena a luat cea de a doua pauză majoră din cariera ei, întrerupând un alt turneu mondial. Cauza acestei întreruperi o constituie, potrivit declarațiilor vedetei, implicațiile psihice ale bolii de bază, respectiv depresie, anxietate și atacuri de panică. Selena Gomez a declarat că dorește să fie proactivă și să își gestioneze viața concentrându-se pe menținerea sănătății. Vedeta a mulțumit fanilor pentru susținere și i-a încurajat să își abordeze propriile probleme2.

Declarațiile și gesturile vedetei se constituie ca o susținere pentru cei bolnavi de aceeași afecțiune sau care se confruntă cu diverse alte probleme, pentru a-și organiza viața și prioritiza activitățile potrivit cu noile lor posibilități și provocări, fără a mai seta agenda în funcție de așteptările și evaluările altora sau de rezultate.

Selena Gomez: provocări și resetări în viața unui pacient cu lupushttps://autoimun.ro//cont/media/Selena-Gomez.jpghttps://autoimun.ro//cont/media/Selena-Gomez-100x150.jpgadminExperiențedepresie,lupus,oboseală,Selena GomezSelena Gomez, actriță și cântareață americană, a declarat în 2015 că suferă de lupus. Diagnosticul pentru afecțiunea autoimună a fost pus în anul 2011, iar boala a schimbat prioritățile vieții vedetei, lăsând uneori cariera pe planul secund. În anul 2013, vedeta a întrerupt chiar un turneu mondial, evoluția bolii...informare. comunicare. suport.