Selena Gomez: provocări și resetări în viața unui pacient cu lupus

Selena Gomez, actriță și cântareață americană, a declarat în 2015 că suferă de lupus. Diagnosticul pentru afecțiunea autoimună a fost pus în anul 2011, iar boala a schimbat prioritățile vieții vedetei, lăsând uneori cariera pe planul secund. În anul 2013, vedeta a întrerupt chiar un turneu mondial, evoluția bolii ridicând riscul unui atac vascular cerebral, ceea ce a impus un tratament chimioterapic. Din păcate, pauza a fost interpretată și mediatizată de presa tabloidă ca fiind determinată de o cură de dezintoxicare, ceea ce, potrivit declarațiilor ulterioare ale artistei, a afectat-o foarte mult la acea dată1.

selena-gomez

sursa imagine: commons.wikimedia.org / by Joella Marano

Anul acesta, Selena a luat cea de a doua pauză majoră din cariera ei, întrerupând un alt turneu mondial. Cauza acestei întreruperi o constituie, potrivit declarațiilor vedetei, implicațiile psihice ale bolii de bază, respectiv depresie, anxietate și atacuri de panică. Selena Gomez a declarat că dorește să fie proactivă și să își gestioneze viața concentrându-se pe menținerea sănătății. Vedeta a mulțumit fanilor pentru susținere și i-a încurajat să își abordeze propriile probleme2.

Declarațiile și gesturile vedetei se constituie ca o susținere pentru cei bolnavi de aceeași afecțiune sau care se confruntă cu diverse alte probleme, pentru a-și organiza viața și prioritiza activitățile potrivit cu noile lor posibilități și provocări, fără a mai seta agenda în funcție de așteptările și evaluările altora sau de rezultate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *