Ozzy Osbourne și soția sa, Sharon, au declarat, în 2012, că fiul lor, Jack Osbourne, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, la numai 26 de ani. Diagnosticul a fost pus în urma unor investigații medicale, declanșate după ce Jack s-a confruntat cu o deteriorare de 60% a simțului văzului, la ochiul drept1.

Jack Osbourne
sursa imagine: en.wikipedia.org

Ca mulți alti paciențti confruntați cu boli incurabile și degenerative, Jack a experimentat întâi mânia, mai ales că boala survenea când se părea că toate îi merg bine – era proaspăt tătic și avea o ofertă profesională tentantă, care, însă, la scurt timp după anunțul diagnosticului, a fost declinată. Cu cinci săptămâni înainte de a afla diagnosticul, Jack primise un job într-un reality-show, însă anunțul public, referitor la boală, i-a făcut pe producători să revină asupra acestei decizii. Fiul celebrului rocker a declarat că a fost confruntat cu o concediere jignitoare, mesajul de disponibilizare fiind trimis pe e-mail, fără nicio discuție față în față anterior sau ulterior, ci doar cu lămuriri ulterioare, strict prin intermediari – avocați și agenți. Producătorii au declarat că au făcut această concediere sub considerentul că starea de sănătate îl va împiedica pe Jack să facă față solicitărilor jobului, având în vedere că emisiunea pentru care se încheiase contractul presupunea instrucție cu militari de carieră (n.red. iar scleroza multiplă este o boală care implică oboseală și diverse limite, plus că impune schimbarea stilului de viață)2.

După frustrarea inițială, cu suportul familiei și al logodnicei, Jack a reușit să se adapteze la viața cu această boală și chiar să ii depașească inconvenientele.

Jack Osbourne, fiul lui Ozzy Osbourne, este bolnav de scleroză multiplăhttps://autoimun.ro//cont/media/Jack-Osbourne.jpghttps://autoimun.ro//cont/media/Jack-Osbourne-96x150.jpgadminExperiențeboli degenerative,diagnostic,Jack Osbourne,Ozzy Osbourne,scleroză multiplăOzzy Osbourne și soția sa, Sharon, au declarat, în 2012, că fiul lor, Jack Osbourne, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, la numai 26 de ani. Diagnosticul a fost pus în urma unor investigații medicale, declanșate după ce Jack s-a confruntat cu o deteriorare de 60% a simțului văzului,...informare. comunicare. suport.